Pavićević: Rekao sam igračima da se ne raduju dok se meč ne završi

Trener Mornara Mihailo Pavićević je konferenciju za medije započeo tako što je svima poželeo srećnu Novu godinu i Partizanu da napravi još bole rezultate u ovoj godini. Potom se osvrnuo na meč.

– Malo je nedostajalo da pobedimo, ali to je sport. Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Spremili smo se dosta dobro. Posle ispadanja iz Evrokupa imamo vremena da treniramo i da se spremimo. Imali smo meč u svojim rukama – objašnjava Pavićević.

Nije hteo previše da priča o faulu Drenovca u samoj završnici koji je značio i slobodna bacanja za Renfroa posle kojih je Lendejl postigao koš za pobedu.

– Nikad ne komentarišem suđenje, nemam razloga za to. Uvek gledam na to šta smo mi mogli da uradimo. Na tri minuta pre kraja smo imali sedam poena prednosti i napad. Onda smo napravili dve katastrofalne greške u odbrani. Jedan igrač koji je mogao da pogodi bio je Renfro, dali smo mu dva otvorena šuta za tri. Na kraju, videli ste. To je ono što košarku čini uzbudljivom. Rekao sam igračima na tajm-autu na 1.9 sekundi pre kraja da se ne raduju dok se meč ne završi. Suđen je faul. Posle tog promašenog penala je usledila nova greška, dozvolili smo Lendejlu da iz skoka poentira.

U Beograd su gosti doputovali bez Nemanje Vranješa.

– Nedolaskom Vranješa, naše prve napadačke opcije smo bili prinuđeni na drugačiju rotaciju. Žao mi je momaka, napravili smo velike greške. Možemo samo da čestitamo protivniku i da se potrudimo što pre da se oporavimo od ovoga – zaključuje Pavićević.

KATEGORIJE