Pavićević: Zbog ovoga se igra košarka

Strateg Mornara Mihailo Pavićević je sa dodatnim emocijama prošao meč i trijumf protiv Partizana u Baru (97:94).

– Ovu pobedu posvećujemo našem bratu od strica Peru Pavićeviću koji je bio aktivan član našeg kluba. Za brata i mene je ovo bila jako teška utakmica. Igrači su mentalno bili spremniji od nas i od srca im se zahvaljujem za dve pobede, protiv Torina i Partizana, koje su nam podarili u, za nas, teškom trenutku – počeo je izlaganje Pavićević.

Osvrnuo se na sam meč.

– Još pre utakmice sam rekao da nećemo igrati pred domaćim navijačima, jer se zna koliko ima ovde pristalica crno-belih. Utoliko je ova pobeda dragocenija i dobija na težini. Ostvarili smo je protiv ekipe koja je u velikom naponu i koja je došla sa velikim ambicijama. Zahvaljujem se svim akterima meča, zbog ovoga se igra košarka i moramo da budemo presrećni.

Kada je u pitanju igra njegovog tima kaže:

– Sjajno smo odigrali prvo poluvreme i to je igra koju pokušavamo da sprovedemo. Počela je da daje obrise i kada proradimo teško nas je zaustaviti. U nastavku je Partizan kažnjavao svaku našu grešku, bili su agresivni. Mi smo odolevali dugo, ali smo našim greškama uveli meč u neizvesnu završnicu. Odlučivao je poslednji šut, ali je to nekako i normalno za sve naše utakmice s Partizanom u ABA ligi. Liče kao jaje jajetu.

Na kraju konferencije je otkrio i jedan detalj sa pauze.

– Na poluvremenu je bratu i meni prišao Žarko Paspalj i rekao “Prvi put sam ovde i oduševljen sam, radite nešto što niko ne radi”. Nije, naravno, mislio samo na nas dvojicu, već na čitav klub. To je sjajan kompliment, jer se stvarno trudimo da napravimo atmosferu da se u našoj dvorani svako ugodno oseća – zaključio je Pavićević.

Foto: Mornar/ABA

KATEGORIJE