Pecarski: Bogdanovim stopama!

Malo jer je rođen u Španiji, gde mu je otac igrao košarku, više jer je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, zvanično najbolji junior na Starom kontinentu. I tu je. U Španiji. Dovoljno da zvanični sajt Endesa lige publici na Pirinejima predstavi Marka Pecarskog koji ovih dana sa Partizanom učestvuje na turniru u Taragoni…

– Voleo bih da za sebe kažem da sam, kada je napad u pitanju – kompletan igrač. Mogu da pogodim na više načina, mogu da uhvatim loptu u skoku… – pričao je na početku intervjua za acb.com Pecarski.

Dodajući da se misli da njegovi saigrači vole da igraju sa njim, talentovni krilni centar je nastavio priču:
– Sada igram u seniorskoj konkurenciji, sa velikim igračima, tako da i ja moram da ojačam.

Pričao je i o letošnjem Evropskom prvenstvu u Rigi, gde je kao MVP Šampionata, vodio Srbiju do zlatne medalje.
– Bio je neverovatan osećaj. Osvojili smo zlato na juniorskom prvenstvu i prošle godine, ali ovog leta sam igrao sa mojom generacijom. Bio sam lider tima, za mene je to bilo veoma posebno.

Na podsećanje da je rođeni „Španac“, Pecarski je uzvratio.
– Samo sam rođen u Hihonu, nikada ustvari tu nisam ni živeo. Dve nedelje posle mog rođenja, vratili smo se u Beograd. Tu sam odrastao i tu je moj dom.

O Endesa ligi ima samo reči hvale.
– Sigurno, najbolja liga u Evropi. Bila bi velika stvar za mene da jednog dana zaigram u Španiji, u nekom od njenih najboljih klubova.

Nekog posebnog idola nema.
– Želim da budem kompletan igrač, da odem u neki od velikih evropskih klubova, možda NBA. Voleo bih da pratim put Bogdana Bogdanovića, koji je bio u Partizanu i poslednji je veliki igrač koji je izašao iz mog kluba.

KATEGORIJE