Pecarski je Panter!

Marko Pecarski novi je igrač FMP-a. Kako je klub iz Železnika objavio, supertalentovani krilni centar potpisao je sa klubom trogodišnji ugovor  i u FMP-u će ostati do jula 2022.godine.

Kako stoji u saopštenju koje je dostavljeno medijima: “dolazak Marka Pecarskog u redove FMP-a, još jedno je veliko priznanje za klub koji je tokom prošlosti iznedrio, razvio i promovisao veliki broj svetski priznatih igrača. U FMP-u Marko Pecarski će imati sve uslove da dalje razvija svoj veliki talenat i napravi veliki korak u svojoj karijeri.”

Pecarski je rođen 12.februara 2000.godine u Hihonu, visok je 208 centimetara, a nakon Zemuna, Mega Leksa, Bajerna i Partizana, stiže u Železnik sa epitetom jednog od najvećih talenata evropske i srpske košarke. Kao 17-godišnjak sa reprezentacijom Srbije do 18 godina osvojio 2017. zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Samo godinu dana kasnije osvojio je ponovo sa reprezentacijom do 18 godina zlatnu medalju i bio MVP.

Tokom leta 2019. godine bio je član reprezentacije Srbije do 19 godina, kao i selekcije do 20 godina na Evropskom prvenstvu.

KK FMP izražava veliko zadovoljstvo što je još jednom pokazao u praksi da je klub u kome mladi i talentovani igrači vide svoju veliku šansu da se košarkaški razviju, napreduju i naprave značajan iskorak u svojim karijerama.

KATEGORIJE