Pecarski: Ova titula mi je draža od prošlogodišnje

Način na koji je Marko Pecarski igrao tokom turnira u Letoniji je za dugo pamćenje. Nada Partizana je, sasvim zasluženo proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, a u biografiji će mu stajati podatak da je odbranio titulu juniorskog šampiona Evrope što je pošlo za rukom samo vrlo uskom krugu igrača.

– Neopisiv je ovo osećaj. Sve mi još čudno. Ova titula mi je još draža, pošto sam to uspeo sa svojom generacijom. Bilo je uživanje igrati na ovom turniru. Finale je bilo posebno. Nismo do sada igrali u takvoj atmosferi. A nismo podlegli pritisku. Nismo se obazirali na publiku. Vodili smo čitav meč. Ponosan sam na moje saigrače. Bili su hrabri. Niko se nije uplašio i igrali smo kao ekipa – počeo je Pecarski.

Čalma na glavi. Prošle godine Mišković, ove ti. Oba puta zlato. Da li je to nova “amajlija”.

– Pukla mi je arkada na prvoj utakmici. I posle sam morao da nosim do kraja. Pomislio sam da će da se dogodi isto kao i Miškoviću i to već posle prve utakmice.

Šta bi rekao o saigračima?

– Generacija je odlična. Svi su, pre svega, sjajni momci. Hemija u timu nam je sjajna od prvog dana. Došao sam na pola priprema i odmah sam se osećao da sam tu od prvog sekunda. Svi smo se podredili ekipi. Ali ovo je pretalentovana generacija. Znamo se svi od kada smo bili deca. Nije bilo potrebe da se upoznajemo. Kapiramo se.

Kapirate se sa Crnogorcima. Ta reprezentacija vas je bodrila sa tribina tokom finala.

– Sa njima smo dobri. Znamo se od ranije, neki igraju ovde u Srbiji. I stvarno u hali su svi bili protiv nas, osim njih koji su nas podržavali. Normalno je bilo da prvo priđemo njima.

Šta te sada očekuje?

– Idem na more 7-8 dana. Pa na pripreme sa klubom – objasnio je MVP Evropskog prvenstva.

KATEGORIJE