Pejdž više nije stranac u Srbiji

Markus Peјdž, plejmejker Partizana, od danas je i zvanično srpski državljanin i u domaćim takmičenjima u Srbiji – počevši od Kupa Radivoja Koraća – neće imati status stranca.

Informacija koju je pre nekoliko dana najavio Sportski žurnal, potvrdjena je i Basketballsphere.

Podsećamo, prema pravilima KSS, klubovi u domaćim takmičenjima mogu da koriste maksimalno četvoricu stranaca. S tim da se pod stranim igračem podrazumevaju košarkaši državljani drugih zemalja, kao i oni koji ne mogu da igraju za reprezentaciju Srbije.

Partizan je „naturalizovanjem“ Pejdža, svoju kvotu smanjio na pet – tu su još Aleks Renfro, Aleksej Nikolić, Amar Gegić, Bandža Si i Džok Lendejl.

Sutra do 14 časova, ekipe su dužne da dostave spisak sa 14 imena igrača koji će imati pravo igranja na Kupu Koraća. Ostaje da se vidi koga je Trinkijeri izabrao, odnosno da li će na njegovu odluku uticati povreda Alekseja Nikolića zbog koje je propustio meč protiv Budućnosti.

Sličan “problem” ima i Milan Tomić. Tačnije, angažovanjem Kej Si Riversa, broj stranaca u Zvezdi skočio je na sedam. Ostaje da se vidi da li će crveno-beli iskoristiti istu mogućnost kao što je to uradio njihov večiti rival.

KATEGORIJE