Peno: Partizan pred ovakvom publikom može da pokupi sve pobede kod kuće

Partizan je odlično “pročitao” igru Albe i u Beogradu ostvario veliku pobedu u drugoj fazi Evrokupa. Svestan je toga bio i Stefan Peno.

– Utakmice koje gubimo uglavnom odlučuje odnos izgubljenih i ukradenih lopti. Mi želimo dosta asistencija, igramo sa mnogo rizičnih pasova i to nam se obilo o glavu sada. Partizan je defanzivno sjajno odigrao, sprečio našu brzu igru sa velikim brojem poena i tranziciju. Bili smo previše spori u prvom delu, posle smo pokušali, ali se videlo ko je više želeo i ko je više zaslužio pobedu – priča Peno.

Na konstataciju da je delovalo da igra pod pritiskom zbog atmosfere se nije složio.

– Nije bilo presije sa te strane. Osećaj jeste posban, teško je igrati pred ovakvom publikom. Bio sam prošle godine u Beogradu, bilo ih je manje. Partizan kod kuće, u ovakvom ambijentu, ima šanse da pokupi sve pobede.

Pored srpskog i nemačkog tima, tu su Monako i Ritas.

– Grupa je izjednačena i mislim da se do poslednjeg kola neće znati ko će proći. Uticaće tu i koš-razlika. Videli ste da smo do poslednje sekunde igrali, tražili tajm-aute zbog te razlike.

Srpski plejmejker je pričao i o ciljevima ekipe.

– Nismo nešto posebno razgovarali o primarnim ciljevima. Pokušavamo da igramo utakmicu po utakmicu. Znamo da ako budemo u finalu ili ako budemo šampioni da možda možemo da izborimo plasman u Evroligu, ali ne znam. Polako, ima još da se igra.

Osvrnuo se na mečeve sa minhenskim Bajernom i samu Bundesligu.

– Prvo su Bavarci nas dobili u ligi, pa mi njih u malo važnijem meču u Kupu. Što se lige tiče, dosta je izjednačena. Ima dosta stranaca, Amerikanaca koji nisu baš konstantni. Kada ih krene, jednu utakmicu mogu da te “unakaze”, pa drugu da ih dobiješ 40 razlike. Mislim da kvalitet ide na gore.

Na kraju je govorio o saradnji sa legendarnim Aitom Garsijom Renesesom.

– Saradnja je sjajna. Veliki je učitelj. Može mnogo da se nauči od njega. Neverovatno je da on sa 72 godine hoće da te nauči mnogo. Ima mnogo strpljenja, ne možete da verujete koliko. Osim kad kasni avion, tu je jedino nervozan. Šalim se malo, ima mnogo razumevanja, pusti te da igraš svoje, strpljiv je, stvarno sjajan trener – zaključuje Peno.

Foto: Eurocup

KATEGORIJE