Perasović u Baskoniji, četvrti čin

Velimir Perasović ponovo na klupi Baskonije! Tri uzastopna poraza u Evroligi i ACB ligi (Fenerbahče, Andora i Budućnost) bili su dovoljni da se uprava zahvali Pedru Matrinezu, a da za njegovog naslednika imenuje hrvatskog trenera.

Perasović je inače stari poznanik svih navijača Baskonije, a potpisao je ugovor do kraja sezone 2019-20. Kao igrač je pet godina proveo u klubu u periodu od 1993. do 1997. godine, uz osvojeni Saporta kup. Baskijski klub je vodio u dva navrata, u periodu od 2005. do 2007. godine i u sezoni 2015-16. Dva puta je odveo Baskoniju na završni turnir Evrolie (2006. i 2016. godine).

Baskonije je ove sezone loše počela sezonu u Evroligi i poražena je na pet od poslednih šest utakmica. Trenutno su na učinku od dve pobede i pet poraza. Pedro Martinez je prošle sezone stigao u Vitoriju kao naslednik Pabla Priđonija koji je imao 0-4 na startu Evrolige, pa je odlučio da se povuče.

Perasović će preuzeti kontrolu nad dešavanjima u klubu od sutra, a prvi meč u trećem mandatu u Baskoniji biće mu okršaj španskih Evroligaša protiv Gran Kanarije.

KATEGORIJE