Perperoglu pred početak plej-ofa: Za ovo smo radili cele sezone

Kada dođu oni najvažniji mečevi Stratos Perperoglu obično “ubaci u petu brzinu”. Tako je bilo u prethodnim bitnim mečevima. To je bio i jedan od razloga zbog kojih ga je Milan Tomić želeo u ekipi.

Priliku da pokaže to na delu imaće u polufinalu regionalnog takmičenja i predstojećim okršajima sa Partizanom.

– Pred nama je deo sezone za koji smo igrali otkad smo se okupili, sve što smo do sada radili bilo je u službi pripreme za plej-of ABA lige – počeo je Perperoglu priču za “Novosti”.

Svestan je šta ga čeka.

– To su jedinstvene utakmice, uvek veoma teške. U plej-of sistemu je prva izuzetno važna, zbog toga moramo da budemo maksimalno fokusirani i spremni da u subotu odigramo dobar meč.

Presija je na strani crveno-belih.

– Pritisak je deo sporta. Ako ga ne osećate, ne bi trebalo ni da se bavite sportom. Stvar je u tome da taj pritisak pretvorite u pozitivnu energiju na terenu, da ga upotrebite na najbolji način.

Pohvalio je narednog protivnika, ali je naglasio da ga zanima samo Zvezda.

– Partizan je dosta napredovao dolaskom trenera Trinkijerija. Ipak, mi u svakom derbiju imamo specifične taktičke ciljeve, želimo da kontrolišemo ritam utakmice, da postižemo što više lakih poena iz kontranapada, što je moguće samo ako uložimo veliku energiju. Znate, u većini slučajeva ove utakmice nisu kvalitetne. Detalji odlučuju ko će pobediti, zato morate pametno da ih koristite – završava Perperoglu.

Prvi meč je na programu u subotu 23. marta od 19.00.

KATEGORIJE