Pešić: Ovakvog trenera ste hteli da menjate?!

Trener Barselone, Svetislav Pešić, pre nego što je dao izjavu na engleskom jeziku, što je uobičajen protokol na konfrencijama za medije po završetku utakmica Evrolige, na srpskom je izneo pohvale na račun trenera Budućnosti, Aleksandra Džikića.

– Hteli ste da menjate trenera koji pobeđuje? Vi ga menjate posle dve utakmice, a evo vidite, pokazao vam je da možda nije loš trener. Pa doneo vam titulu (Jadranske lige), a vi ga menjate posle samo dve utakmice koje je izgubio. Zamisli tog bezobrazluka, čovek koji vam je doneo titulu nakon koliko godina… Posle 15 godina… Vi menjate njega posle dve utakmice u evropskoj ligi… Da nije pobedio u Baru, promenili biste ga… Ne gazda, nego vi koji sve znate, koji operište, treba da vam daju… Sve znate samo ne znate da operišete… – aludirao je Pešić na  javnost koja nije bila zadovoljna startom Budućnosti u Evroligi…

Zatim se okrenuo samom meču:

– Teška, neizvsna utakmica do samog krja. Sve je bilo perfektno, od dočeka, do kraja, pubčika… Budućnost je zaslužila pobedu. mi možemo bolje, ali dali smo maksumum u ovom momentu, posebno u dobrani. Borili smo se do kraja, nismo imali sreće sa šutevima u finišu. Atmsfera je bila na visokom novou. Nikakav problem ako se zviždi. Publika je platila karte i ako je nezadovoljna, treba da reaguje, ne treba da bude nemi posmatrač, nego treba da pokažu zadovoljstvo i nezadovoljstvo, sve u domenu fer pleja. odigrali smo dobro u odbrani, ali smo podbacili u napadu, tu nismo bili agresivni, posebno u ofanzivnom skoku.

KATEGORIJE