Pešićeva žestoka lekcija mladom Partizanu

Partizanova španska turneja je bila bolna za igrače u crno-belim dresovima. Kako su prolazili protiv Baskonije i Tenerifa, tako su prošli i protiv Barselone (101:64 – 23:16, 24:10, 25:16, 29:22), čime su okončali putešestvije po Pirinejskom poluostrvu. Međutim, ukoliko svi zajedno u crno-belom taboru izvuku pouke iz mečeva sa neuporedivo jačim rivalima, ovaj pripremni period mogao bi da bude veoma koristan za novi, mladi tim kluba iz Humske.

Protiv Barselone je Partizan bio ravnopravan rival samo u pojedinim trenucima na početku meča. Recimo, u finišu prve četvrtine kada su uspeli da odole napadima Barse kroz reket (Singlton, Tomić i Pustovij su previše iskusni i previše „dugački“ igrači) i odu na prvi mali odmor sa sedam poena minusa (23:16).

Do 13. minuta crno-beli su odolevali rezultatski, ali je bilo jasno da gube bilo kakvu kontrolu dešavanja na parketu. Onda je, kako to obično biva u duelima rivala različitog kvaliteta i snage, odjednom „eksplodiralo“.

Ekipa Svetislava Pešića je odletela na plus 20 do kraja prvog poluvremena, na plus 30 do sredine treće četvrtine… Parni valjak nije imao goriva da zaustavi poniranje. Barsa je trojke šutirala na oko 50 odsto uspešnosti, što je neizdrživo za ovaj mladi tim iz Humske.

Očekivano ubedljiv poraz crno-belih koji bi, po povratku u Srbiju, mogao da se pretopi u još jači rad i bolje igre.

Inače, Partizan je ponovo igrao bez Bondže Sija.

Barselona: Singlton 18, Blažič 12 (6sk), Šmits 13, Ertel 13 (9as), Postovij 5, Diane 2, Figueras 2, Font 9, Kurie 11, Klaver 14, Bolmaro 1, Tomić 6 (5sk).

Partizan: Pejdž 5, Trifunović, Aranitović 5, Pažin, Marinković 9, Pecarski 11 (5sk), Gavrilović 3, tanasković, Zagorac 13 (4sk, 3as), Lendejl 9, gagić 7, Nikolić 2.

KATEGORIJE