Popovićev dabl-dabl nije spasao Boston koledž

Leteo je bostonski Orao Kaj Boven do rekorda karijere od 44 poena. Uhvatio je deset lopti, “ukrao” upola manje, upisao još tri asistencije i dve blokade. Ali, nije uspeo da dovede Boston koledž do trijumfa nad Hartfordom. Sokolovi su drugi put u tri godine opet bili kobni za Orlove, ovog puta posle produžetka u koji ih je uveo Džejson Dan sa tri uspešna penala četiri sekunde pre kraja, da bi u dodatnih pet minuta Džej Ar Linč (26 poen) ubacio sedam od ukupno deset Harftrdovih poena za minimalan trijumf.

Nikola Popović je odigrao još jedan dabl-dabl meč, ali nije mogaod a pomogne Bostonu u poslednja dva minuta zbog problemima sa faulovima.

Gonzaga Filipa Petruševa je protic Kalifornije Stejt Bejkersfilda uspešno odradila generalnu probu za konferencijski deo sezone u koji kreće seldeće subote duelom sa Sana Klarom.

Uspešnu generalnu probu imala je i Virdžinija. Protiv Maršala je upisala 14 pobedu u sezoni i sa bsprekornim skorom (12-0) zakoračiće u bitke za ACC titulu, prvo ligašku, a posle turnirsku. Prva je protiv Boston koledža u subotu.

(4) Virdžinija – Maršal 100:64, (7) Gonzaga – Kal Stejt Bejkersfild 89:54 (Petrušev 4, 2sk, 1bl, 11min)

Boston koledž – Hartford 78:79 (Popović 13, 10sk, 1as, 2bl)

Istočni Vašington – Ajdaho St 65:55 (Vulikić 2,  2sk, 1as)

KATEGORIJE