Postignut dogovor, Rivers sutra u Beogradu!

Crvena zvezda je pažljivo birala i, na kraju, izabrala pojačanje. Kevin Kresvel Rivers (32, 196cm) je u velikom stilu odigrao poslednju utakmicu za Ređo Emiliju koja ipak nije imala sreće da se s njim oprosti u pobedničkom raspoloženju. Prema nezvaničnim informacijama, Rivers će se već sutra pojaviti u Beogradu kako bi ozvaničio saradnju s crveno-belima!

Rivers je već određeno vreme bio na meti srpskog šampiona. Kada su se stvorili uslovi da promeni sredinu, iako je italijanski klub želeo da ostane, Amerikanac koji je igrao u “Pioniru”, izneo je želju da krene put Beograda. Ređo Emilija ga je zamilila da ostane još jednu utakmicu i pomogne joj u grčevitoj borbi za opstanak. Rivers je to učinio. Oprostio se sa 30 poena (11-6 trojke, 3-2 dvojke, 12-8 sl. bacanja, 7sk)… Ali nije mogao sam protiv Kantua – 86:99.

Rivers je vlasnik evroligaške titule i triple krune sa madridskim Realom iz 2015. i duple krune iz 2016. ne treba posebno predstavljati. Posle diplomiranja na Klemsonu, Rivers je evropsku turneju počeo 2009. godine u italijanskom drugoligšu Latini, da bi potom igrao za Beneton, Roan, bolonjski Virts i Lokomtiv Kubanj. Od 2012. do leta prošle godine je bio gotovo stalni učesnik Evrolige kao član Himkija, Reala u dva navrata, Bajerna i Panatinaikosa s kojim je 2017. osvoju dušplu krunu, a 2018. Prvenstvo Grčke, izuzev sezone 2013-2014 kada se u dresu Reno Bighorns okušao u Razvojnoj ligi.

KATEGORIJE