Povratak u Zvezdu je za mene uvek povratak kući

Posle angažovanja trenera Milana Tomića koji je potpisao trogodišnji ugovor, Crvena zvezda je nastavila sa ojačavanjem stručnog štaba. Novo-staro ime je kondicioni trener, profesor doktor Aleksandar Lukman (51).

– Povratak u Zvezdu je za mene uvek kao povratak kući. Kada sam dobio poziv novog trenera Milana Tomića i predsednika kluba Nebojše Čovića, nisam se dvoumio ni trenutak. Ovo je veliko zadovoljstvo za mene, da radim u klubu koji volim – rekao je za zvanični sajt crveno-belih Lukman kome će ovo biti četvrti mandat u klubu s  Malog Kalemegdana.

Lukman je bio kondicioni trener u šampionskoj sezoni 1997-1998, zatim 2009-2010 i u periodu od 2011. do 2013. godine kada Zvezda osvojila i Kupa Radivoja Koraća.

Lukman je rođen 1967. u Beogradu, u kome je završio osnovnu i srednju školu, potom i Fakultet fizičkog vaspitanja u Beogradu. Doktorirao je 2008. na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, a bogatu karijeru u košarci počeo je da gradi još 1995.

Uz rad u Zvezdi, Hemofarmu, FMP i ženskoj košarkškpoj reprezentaciji Srbije, posduje i bogato internacionalno iskustvo kao kondicioni trener uniksa, Lokomotive Rostob (danas Lokomitive Kubanj) i Himkija .

S timom iz Kazanja je osvojio Kup Rusije 2009, a u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera ekipe iz Podmoskovlja, okotio se titulom Evrokupa 2015. godine.

KATEGORIJE