Primorska nanela prvi poraz Partizanu

Bez ikakve dileme najlošija utakmica Partizana u sezoni 2019/20. Crno-beli su doživeli prvi poraz u sezoni pošto su u Kopru naleteli na vrlo organizovanu Primorsku. Slovenci su bili tim koji je dominirao od samog starta, crno-beli su bili loši u odbrani, potpuno neubojiti u napadu. Posle 40 minuta u kojima je tim iz Humske pokazao malo toga: Primorska – Partizan 68:56 (22:14, 14:14, 20:11, 12:17).

Od samog starta Primorska je pokazala da žarko želi pobedu. Borba praktično nije ni počela, a crno-beli su bili u ogromnom zaostatku. Dominirao je Heris, uz obilatu pomoć Hodžića, Šiška i naravno Jagodić-Kuridže. I dok su igrači kluba iz Beograda postali svesni šta se događa šampion Slovenije je stekao dvocifrenu prednost (22:9) na malo više od dva minuta pre kraja prve četvrtine.

Menjao je Trinkijeri, pokušavao da razdrma ekipu. I delovalo je na startu druge četvrtine da je u tome i uspeo. Jaramaz, Parahuski, Peiners i Volden minus su sveli na samo tri poena (25:21). I onda su crno-beli ponovo nestali sa parketa. Posebno su slabi bili tokom treće četvrtine tokom koje su domaći košarkaši radili, delovalo je tako, šta god su želeli poroznoj odbrani osvajača Superkupa ABA lige. Uz to napad Partizana je bio katastrofalan. Trinkijeri je morao da utroši dva tajm-auta ne bi li zaustavio “slobodan pad” njegovog tima. Ali, ništa nije urodilo plodom. Primorska je povećavala prednost i stigla je i do plus 18 (52:34).

Serija poena Gordića sredinom četvrte četvrtine podgrejala je nade u čudesni preokret, pošto je iskusni bek smanjio na 60:48. Kao da je to bila inicijalna kapisla za Radeta Zagoraca koji mu se priključio. Uz to Šiško je dobio petu ličnu grešku, što je uzrokovalo i veliki pad u ofanzivnoj igri domaćina. I taman kada su uspeli da se izbore za “samo” minus osam, crno-beli su napravili par grešaka. Domaći igrači su sa linije za slobodna bacanja uspeli da sačuvaju prednost i upišu još jedan veliki skalp.

PRIMORSKA: Holt 7, Heris 17, Čakarun, Barič, Kosi, Lazić, Marinković 6, Hodžić 10, Jagodić-Kuridža 11, Dimec 4, Šiško 13, Vončina.

PARTIZAN: Volden 8, Zagorac 10, Pejdž 3, Gordić 9, Parahuski 4, Jaramaz 6, Miletić, Veličković 3, Birčević 4, Janković 3, Peiners 6, Mozli.

 

KATEGORIJE