Pun pogodak Denvera – Tomas kod Jokića

Veliko pojačanje, ili barem potencijalno veliko pojačanje, stiglo je u Denver. Nikoli Jokiću se u poteri za plej-ofom pridružio Ajzeja Tomas, levoruki plejmejker koji je do pre godinu dana bio jedna od najboljih jedinica NBA lige, ali je u prošloj sezoni, prvo u Klivlendu potom i u Lejkersima, lutao sa formom i snalaženjem.

Tomas bi u Koloradu igrao za samo 2 miliona dolara u narednoj sezoni, što je praktično „vin-vin“ situacija za Nagetse, a moglo bi da se ispostavi i kao pun pogodak ako Tomas pruži deo onoga što je davao Bostonu.

Majk Meloun, trener Denvera, sarađivao je sa Tomasom u Sakramentu u sezoni 2013/14 kada Tomas još nije bio ni blizu Ol star igrača što je kasnije postao. Omaleni plejmejker, jedan od najnižih igrača lige, trebalo da bi da bude zlatna rezerva Nagetsa koji su napravili još jedan, važan potez u noći između četvrtka i petka.

Konačno su skinuli sa platnog spiska Keneta Farida koji je izgubio mesto prvo u startnoj petorci, a potom i u kompletnoj rotaciji. Sa njim je u Bruklin otišao i Derel Artur i pik prve runde, dok su Nagetsi zauzvrat dobili od Netsa Ajzeju Vajtheda i pika druge runde.

KATEGORIJE