“Rad, rad i samo rad, sa dve noge na zemlji”

Seniori nisu uspeli da dođu do finala fajnal-fora u Vitoriji, juniori Reala ne da su igrali za trofej, već su ga i osvojili. Razlika – oni su u svojim redovima imali igrača sa „ić“ na kraju prezimena. Seniori ovog puta nisu!

Mario Nakić je dominirao u finalu protiv Mege – upisao 33 poena, imao 8 skokova, 4 asistencije, indeks 41. Sasvim zasluženo poneo titulu MVP.

Posle svega, kako je priznao i najbolji među kraljevićima, ne postoji bolji osećaj od onog kako se u tom trenutku osećao.
– Kada igrate za trofej, pa još kada ga osvojite, ne postoji bolji osećaj – rekao je.

Osim u ogromnom talentu, snaga Reala tokom turnira u Vitoriji bila je u njegovoj konstantnosti. Iako mladi, kraljevići nisu imali uspona i padova kao njihovi vršnjaci. A to su na svojoj koži osetili prvo klinci Zvezde, pa i Mege. Na tu „temu“, Nakić je rekao:
– U svaki meč smo ulazili sa idejom da budemo agresivni u svakom segmentu igre i samo smo pokušavali da zadržimo naš ritam, ono što je trener od nas tražio. Osim toga, imamo dobar tim. Čak i kada je bilo teže, znali smo da imamo 12 veoma dobrih igrača. I kao tim smo se dobro snalazili u teškim situacijama. Kao što ste mogli videti u svakoj utakmici, momci koji su ulazili sa klupe nisu usporavali ritam, niti je intenzitet opadao, već smo samo nastavljali u jakom tempu. I to je ono što nas je razlikovalo od ostalih ekipa.

Kako bi opisao svoju igru i šta je sledeći korak za Marija Nakića, upitan je mladi as Reala. Pre odgovora, nasmejao se.
– Svoju igru bih opisao tako da radim sve ono što se od mene očekuje da tim pobedi. Ponekad to znači da moram više da šutiram i da saam najbolji strelac. Ali, ponekad se samo trudim da se prilagodim timu… Stvarno smo dobar tim, uklapamo se i stvarno igramo sjajno kao tim. To nam je donelo ovaj trofej.

Šta je sledeći korak, to ne zna. Ali zna šta će ga odvesti do uspeha koji mu svi predviđaju, čak i poredeći ga sa prethodnikom u dresu Reala – Lukom Dončićem.
– Svestan sam da moram da nastavim da radim, nikada da ne prestanem i da ostanem čvrsto sa dve noge na zemlji.

KATEGORIJE