Rađa: Nemamo pare za ozbiljnog trenera, a potrošili smo dva miliona na kanapee, pivo i kolu

Kada pogledate fejsbuk profil Dina Rađe, možete da saznate mnogo toga. Potpredsednik KS Hrvatske upustio se u interakciju sa navijačima oko trenutnog stanja u HKS-u i izneo je nekoliko zanimljivih činjenica

– Nije Hrvatska košarka nikad imala dobru atmosferu. Samo privid. Šta se tiče popunjavanja, moja ideja je odavno bila kreniti iz početka, ali sponzorima ta ideja ne ide baš jer nije isto kad se slikaju najbolji, a kada klinci. Šta je njima u glavi i meni je nedokučivo. Za uspeh se treba žrtvovat, a to njih niko nije naučio – napisao je Rađa.

Potom je i pojasnio svoj stav

– Nije problem u planu i programu nego generalno u novcima. Svi ozbiljni treneri uzimaju velike novce koje savez nažalost nema. Ubija nas dug koji su napravili prethodnici, a on je ogroman. Što se tiče moljenja prisiljeni smo jer nam je izbor skučen, ali i to polako ide u zaborav. Ko oće oće, ko neće neće. Više nikoga nećemo molit. Eto valjda san bio dovoljan – razjasnio je Rađa.

Legendarni košarkaš je objasnio hrvatskoj javnosti i šta on radi u Savezu.

– Veruj mi da se trudimo maksimalno, ali ne ide ništa preko noći. Vi nemate pojma šta smo zatekli u Savezu. Kakve likove i običaje.  Biće potrebno vreme da se sve to pokrene.

Zatim je Rađa otkrio i konkretne cifre

– I da ne zaboravin 5 milona kuna duga (oko 670.000 evra prim. aut). Od toga 2 milona za ždranje na EP 4 dana u Zagrebu. Dva miliona kuna. Ej. Za petstotinjak ljudi da jedu kanapee i piju kolu i pivo. Mogli smo imati dva je*ena trenera za te pare – napisao je Rađa

KATEGORIJE