Reakcije na “siledžiju” Smita

Nepuna četiri minuta pre kraja, pri rezultatu 97:89 za Boston, Seltiksi su krenuli u napad. Kao i obično, izveden je besprekorno i Al Horford je samo trebalo da zakuca ili položi loptu u koš posle dodavanja Markusa Smarta. Ipak, tome se nesportski potez Džej Ar Smita koji je sa leđa gurnuo centra Bostona i izazvao burnu reakciju svih. Najviše Smarta koji je potrčao da zaštiti/osveti saigrača.

– Ovde smo da igramo košarku – počeo je priču Smart. – Al je u tom trenutku bespomoćan, u vazduhu je, ne može da kontroliše telo. A neko gas a dve ruke gurne sa leđa, to je prljav potez! To ne sme više da se dopusti. Nije to prvi put da Džej Ar radi prljave stvari, posebno protiv nas. Poznat je po tome i mi to znamo. On je kao siledžija koji će nastaviti da te mlatretira sve dok mu se ne suprotstaviš. Jedan od mojih je bio na parketu, morao sam da ga zaštitim.

Frustracija Smita je donekle razumljiva (ne i ovaj “prljav” potez) s obzirom da je kao starter na parketu proveo 27 minuta, promašio svih sedam šuteva iz igre i meč završio bez poena!

– Nije mi bio cilj ga povredim ili slično. Samo sam se pobrinuo da ne postigne koš. Bio je to dobar, jak faul – poručio je posle meča Smit.

Na Tviteru je reagovala i Ana Horford, sestra sjajnog centra Seltiksa. Nije krila bes prema beku Klivlenda, mada je posle “spustila loptu” i pripisala svoju reakciju jakim emocijama.

KATEGORIJE