Repeša: Analiza je besmislena na -40

Trener Budućnosti Jasmin Repeša počeo je konferenciju za medije slično kao pre dva dana, kada je Crvena zvezda takođe ubedljivo slavila.

– Čestitao bih stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na ne samo zasluženoj, nego više nego zasluženoj pobedi – rekao je Repeša, a onda je komentarisao publiku:  – Utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i utakmice, zahtevne utakmice sa reprezentacijom i na fajnal-forovima i prvenstvima. Međutim, žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas…Ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima mnogo tenzije. Ali, kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je krivo. Najblaža reč koja se može reći je psihijatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako, to je iz oblasti ljudi koji se bave time. I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena… I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Još jednom, ne umanjujem zasluge Zvezde za pobedu, za zasluženo 2-0 i za njihov odnos koji jesu imali.

Na pitanje šta nije valajlo u igri Budućnosti, Repeša je bio jasan:

– Posle ovakvog poraza ne mogu da dam bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, pljuvanja, tunela… … Verovatno je tu bilo i straha. Ne bih ulazio u to. Posle minus 40 nema smisla pričati šta je bilo dobro, a šta nije. Besmisleno je. Zvezda je u obe utakmice bila bolja i čestitam im za to.

Sledeća, a i eventualno četvrta utakmica biće odigrane u Podgorici.

– Uvek verujem preokret i nije to ne bi bilo jedini put da moj tim preokrene seriju. I u Italiji sam sa šestog mesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom… Što se tiče sportskog dela – apsolutno verujem. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu kao čovek i trener. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svetu. Međutim, ne mogu da razumem neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko.

Da li je ovo bila reakcija na dešavanja prethodne godine u Podgorici?

– Znam da je bilo tenzije, ali nisam se bavio time.

Foto: ABA liga

KATEGORIJE