Repeša: Igrači su svesni šta znači plasman u Evroligu

Trener Budućnosti Jasmin Repeša nije bio euforičan posle izborene majstorice. Pohvalio je igrače, ali je i otkrio kako vidi šanse u odlučujućem meču u Zagrebu.

– Puno se razgovaralo sa igračima – koliko je ABA liga bitna za klub, grad, državu… Nije to samo stvar sportskog prestiža, čak je i najmanje stvar sporskog prestiža. To može da odredi put kojim će klub ići. Mislim da su shvatili. Erl Klark ima problema sa laktom, nije trenirao sedam dana, ali je igrao. Nikolić je bio u fazi samopouzdanja nakon meča u Barseloni. Nama su potrebni svi, imali smo između dva meča i Evroligu, put do tamo… Tek kada se završi Evroliga mi smo u ravnopravnom položaju – objasnio je Repeša.

O samom meču je rekao:

– Bila je bolja igra u obaveznom delu, što je bio uzrok poraza u Zagrebu. Cedevita je sada imala 40 odsto za tri, ali nije bila razlika u tome, već u lakim poenima i zato su dali 90 poena u Zagrebu. Ako iskontrolišemo to i u Zagrebu, ako budemo imali kontrolu šuteva, igru dva na dva, onda smo u velikoj porednosti. Cedevita je kompaktna ekipa, utrenirana i sa dva izuzetna igrača, koja mogu da rade mnogo toga – tvrdi Repeša.

KATEGORIJE