Repeša: Velike utakmice su za velike igrače

Imao je trener Budućnosti dosta razloga za zadovoljstvo posle dve pobede njegovih izabranika u Podgorici.

– Zadovoljan sam što smo izjednačili i što imamo priliku da ponovo igramo u Beogradu. Čestitam momcima na strpljenju što mso sve gradili korak po korak. U slobodnim bacanjima i u defanzivnom skoku su nam uzeli mnogo poena i to su stvari i koje na ovom nivou moraju da budu bolje – počeo je izlaganje Repeša.

Na konstataciju da sada imaju možda i psihološku prednost usled dva trijumfa u “Morači” kaže:

– Psihološki da, sa te strane, ali znamo da je u Beogradu “vruć” teren i da je Zvezda favorit u takvoj atmosferi. Ukoliko iskontrolišemo ritam meča i ako u teškim momentima, kao što su bili u prvim mečevima kada smo im dozvoljavali da se “odlepe”, uspemo da zadržimo kontrolu, onda će biti dobro.

Naglašava da će uraditi sve da dobro spremi ekipu za ono što ih čeka u majstorici.

– Biće teško sigurno. Moj posao je da pripremim ekipu. Imam dovoljno iskustva da to učinim. Da bi bilo dovoljno to neko mora da napravi na terenu.

Nije ni on želeo previše da priča o ambijentu.

– Atmosfera je bila dobra. Ono što me najviše raduje je to što nije bilo trzavica između igrača. Oni su bili primer svima. I jedni i drugi.

Ponovio je da će penali i skok biti veoma bitni u ponedeljak.

– Ako procenat slobodnih bacanja bude u nekoj normali od oko 75 odsto i ako defanzivni skok bude bolji onda je to desetak poena najmanje. Teško će bilo ko koga iznenaditi u ponedeljak. Jako se dobro poznajemo svi, igrači među sobom. Uvek u ovakvim duelima neko ispliva. Velike utakmice su za velike igrače. Kol, Džekson, Beron i Odžo su radili posao na visokom nivou večeras.

Na kraju je posebno pohvalio Norisa Kola koji je postigao 31 poen i uz Edvina Džeksona je imao najveće zasluge za pobedu.

– Tražio se neko vreme. Ne mogu da kažem da je objektivno, ali su ovakve utakmice tu da pokaže zašto je doveden i zašto ima takav CV. Pokazao je to dobrim delom. Drugo poluvreme gotovo nije izlazio iz igre. Pitao sam ga treba li mu odmor. Bio je tu i ofanzivno i defanzivno, dobro pozicioniran. Dosta mu je pomoglo spajanje sa Gordićem, jer nije morao da se troši u nekim drugim stvarima – završio je Repeša.

KATEGORIJE