Rimac: Nijednoj ekipi nije lako da igra protiv Zvezde u Beogradu

Posle poraza od Tofaša u Evrokupu Cedevita je odlučila da se ne vraća u Zagreb, već da pravo dođe u Beograd i ranije počne sa treninzima i pripremama za meč sa Crvenom zvezdom.

Meč sa crveno-belima je zakazan za subotu u dvorani “Aleksandar Nikolić” (21.00). Trener gostiju Slaven Rimac je svestan šta ekipu čeka.

– Nijednom timu nije lako da igra protiv Zvezde u Beogradu. Očekuje nas težak meč. Pravo iz Turske smo sleteli u Beograd i nadam se da ćemo energetski i fizički biti spremni da odgovorimo jednoj jako kvalitetnoj ekipi koja je dobro vođena i organizovana – kaže Rimac.

Nije želeo da daje nikakva obećanja.

– Ne treba bacati sad neke pametne fraze. Realno, defanzivno moramo da budemo agresivni i neophodno je da zaustavimo njihove najbolje igrače. Smatram da imamo one koji mogu da odrade taj posao u odbrani. U ofanzivi moramo da budemo pametni i racionalni, ne smemo da gubimo lopte i treba malo da usporimo ritam.

U odnosu na meč protiv Tofaša u Beogradu će na raspolaganju imati Tonija Katića, koji je odmarao za taj susret, kao i Džejkoba Pulena koji je potpisao ugovor nedavno.

– Tu smo sa obojicom. Treba videti koliko će Pulen moći i u kakvom je stanju. Na treningu je izgledao dobro, mada je jedno forma na terenu, drugo trening – zaključuje Rimac.

KATEGORIJE