Ristić: Prijatno smo iznenađeni

Crvena zvezda je protiv Nižnjeg Novgoroda upisala petu pobedu u pet pripremnih utakmica. Jedan od momaka koji su pružali najkonstantnije partije u duelima koji služe za uigravanje timu Milana Tomića je Dušan Ristić.

– Nižnji je odličan protivnik. Protiv njih ne možeš ni u jednom trenutku da se opustiš pošto to odmah kazne. Bila je ovo odlična provera. Nismo očekivali da će ovoliko ljudi da dođe. Sa te strane smo pozitivno iznenađeni. To nam je dalo dodatnu motivaciju da nastavimo da radimo i unapređujemo igru. Sve ide u pravom smeru, ali još nismo na nivou na kome kao tim želimo da budemo.

Kako ste zadovoljni igrama?

– Predstoji mi mnogo rada. Moram da prođem što pre tu tranziciju. Još moja igra nije na željenon nivou. Ali, idem ka tome. Kako tim napreduje, tako će napredovati i moja igra.

Kako su Vas prihvatili saigrači?

– Svi momci su pozitivno raspoloženi. Hoće da pomognu. Svi bodre jedne druge.

Već 21. septembra borićete se za prvi trofej?

– Čeka nas Superkup. Odlične provere u mečevima koji vrede. Imamo vremena da se pripremimo za Olimpiju, da ispravimo stvari koje danas nismo najbolje uradili.

Kako biste ocenili kvalitet protivnika u ABA ligi?

– Previše se ne interesujemo oko drugih. Sav fokus nam je usmeren na nas. Lako ćemo o drugima kada za to dođe vreme. Prvo da ispravimo sopstvene greške.

Centri su jako oružje Zvezde?

– Imaćemo jednu od najboljih centarskih linija u Evrokupu i ABA ligi. Svi smo dobri i neće biti problema na toj poziciji – uveren je Ristić.

KATEGORIJE