Rivers: Ne smemo da ponavljamo iste greške, želimo da završimo posao

“Ne znam da li je veći pakao u Grčkoj na mečevima Olimpijakosa i Panatinaikos ili ovde”. Tako je Kej Si Rivers pozdravio novinare prilikom izlaska iz svlačionice posle pobede protiv Partizana.

Nekadašnji igrač grčkih “zelenih” je upravo o uslovima u dvorani “Aleksandar Nikolić” prvo pričao.

– Kad je napolju vruće, unutra je još gore. Ruke su znojave, lopta klizava. Ljudi to ne razumeju. Stalno peškirom čistimo i loptu i ruke, treba nam vreme da se prilagodimo. Sve to postaje neka mentalna stvar u kojoj se oba tima trude da ostanu koncentrisana. Definitivno je to jedan od faktora u ovoj seriji – priča Rivers.

Još jednom je delovalo da Zvezda ima meč u svojim rukama kada su u 33. minutu stekli dvocifreno vođstvo (76:66).

– Još posle utakmice sa Megom sam pričao da nam se takve stvari dešavaju, da ne uspevamo da dovršimo protivnika kada dođemo do veće prednosti. U drugoj utakmici je to Zagorac kaznio onom trojkom. Sada smo ponovo napravili neke dve glupe greške i oni su iskoristili to da se vrate. Ima tu mnogo detalja koji prave razliku i na njih moramo da obraćamo pažnju.

Još posle prve utakmice finala je Rivers pričao da takve stvari ne smeju da se događaju.

– Ponavljaju se. Kada steknemo tu prednost, osetite da imate neku bezbednu razdaljinu, dođe do opuštanja. Oni su mlad tim, imaju energiju, vrate se. Moramo da izvučemo pouke iz toga. Da, kada steknemo prednost, uspemo da je uvećamo i zadržimo. Ne sme ovo da se dešava više.

Već u ponedeljak u 18.00 je na programu četvrta utakmica.

– Sigurno je da neće biti lako. Igramo pred njihovim navijačima. Imali smo i u ABA ligi i u Superligi priliku da možda ranije završimo posao. Nismo uspeli, ali se nadam da ćemo, ako dobijemo priliku, uspeti da je iskoristimo i da završimo posao – zaključio je Rivers.

KATEGORIJE