Robinson Erl i sat zakucali pobedu IMG

Montverde i Balša Koprivica (10 poena, 5 skokova) su u neverovatnoj završnici ipak morali da se oprose od pehara na „High School National Championship“, pošto je u polufinalu izgubio od IMG akademije 74:73.

Malo ko je očekivao da će sada već bivši šampion ispustiti 16 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Međutim, rival se nije predavao. Polako je topio prednost do poslednjeg napada Montevreda koji je završen promašajm za tri poena Mozesa Mudija, ispostaviće se kasnije tragičara. Usledio je brzi kontrapad i kucanje Džeremaje Robinsona Erla (sledeće godine studenta Vilanove) za pobedu IMG.

Da hičkokovska završnica bude potpuna potrudio se Omar Pejn (dobio školarinu od Floride) koji je je u preostalih nekoliko sekundi uspeo da pretrči teren i uzvrati kucanjem, ali se elektronski merač vremena zaustavio posle koša IMG, pa su sudije bile prinuđene da ponište koš, vrate Montveredeu loptu na 3.1 sekund pre kraja. Uzalud…

IMG akademija će tako sutra imati priliku da se domogne prve titule na  „High School National Championship“ u deulu sa boljim iz duela Lumijer – Oak Hil.

KATEGORIJE