Saketi pred Srbiju “skratio” spisak

Možda neobično, ali Romeo Saketi zna zašto je to uradio – posle prve utakmice na Akropolis kupu, u kojoj je Italija izgubila od Grčke, šef struke Azura zahvalio se Pjetru Aradoriju. Iskusni bek neće nastaviti učešće na turniru u Atini, niti će putovati u Kinu, na Svetsko prvenstvo.

Kako prenose mediji u Italiji, igraču koji je nedavno zamenio dresove bolonjskih rivala – iz Virtusa prešao u Fortitudo – ta odluka se nije nimalo dopala, pa nije prisustvovao jutarnjem sastanku tima, pred današnji meč sa Srbijom, već se odmah vratio kući.

Saketi trenutno na raspolaganju ima 14 igrača, s tim da su Luiđi Datome i Danilo Galinari još van terena zbog zdravstvenih problema, ali se očekuje da će biti spremni do početka Svetskog kupa.

Podsećamo, za mesto u timu i dalje se bore: Amedeo Dela Vale, Marko Belineli, Alesandro Đentile, Paul Biliga, Luka Vitali, Danilo Galinari, Danijel Heket, Ariel Filoj, Džef Bruks, Amedeo Tesitori, Đampaolo Rići, Avudu Abas, Brijan Saketi i Luiđi Datome.

Podsećamo, osim što će danas igrati u Atini, Srbija i Italija biće i rivali u grupi na Svetskom prvenstvu. Prema svim predviđanjima, taj duel – inače poslednji u grupi – odrediće i ko će sa prve startne pozicije krenuti u drugu rundu.

KATEGORIJE