Šampion je živ – Lauri promašio titulu!

Semafor je pokazivao da je ostalo 15,7 sekundi kada su sudije svirale faul u napadu prilikom postavljanja bloka Demarkusa Kazinsa. Bila je to odluka – apsolutno ispravna u svakom drugom trenutku svake druge utakmice – koja je omogućila Reptorsima napad za pobedu. Lopta je bila u kandži Lenarda, ali su ga Voriorsi udvojili. Morao je da je se reši, preko VanVlita je ona došla do Laurija koji je čekao u ćošku. Ipak, Golden stejt je dovoljno dobro rotirao u odbrani da je otežao Torontu šut za titulu.

Igraće se šesta utakmica u Orakl areni! Toronto – Golden stejt – 3-2 u velikom finalu!

Na parketu se u ključnoj utakmici pojavila „Hemptons Fajv“ družina. Petorka Kari, Tompson, Durent, Igudala, Grin odmah je zagospodarila parketom, stvorila prednost koja je, na kraju, uz pregršt ludih trenutaka, bila dovoljna da Golden stejt preživi. Na veliku žalost svih koji vole košarku, Kevin Durent je pao u drugoj četvrtini i više neće igrati ove sezone. U trećem periodu mu se priključio i Kevon Luni koji je jedva disao igrajući kroz bolove u grudima/ramenu/ključnoj kosti…

Sve što su do tog trenutka Voriorsi gradili, počelo je da se urušava. Na fenomenalnog Kajla Laurija, nadovezala se prvo čudna sudijska odluka da Lenardu ne sviraju korake, potom tehnička greška Stivu Keru zbog protesta, a onda i kanonada „Kandže“. Sve jedno za drugim, nešto više od pet minuta pre kraja. Tada je Lenard pogodio trojku za prvo vođstvo Reptorsa u ovom meču! Potom je pogodio još jednu, pa još dvojku… Deset uzastopnih poena za potpuni preokret!

Pisalo je 103:97, kada je Nik Nurs pozvao tajm-aut. Međutim, trener Toronta je samo probudio udrmanu Spleš braću. Klej Tompson sa dve i Stef Kari jednom trojkom, preokrenuli su u treptaju oka i vratili seriju u Ouklend.

Koliko će moći Golden stejt ponovo bez Durenta, moguće i Lunija, videćemo. Šampion se pokazao.

Toronto – Golden stejt 105:106 (3-2)

Toronto: Lenard 26 (24-9 iz igre, 12 sk, 6 as, 5 il), Lauri 18 (16-8 iz igre, 6 as), Gasol 17 (8 sk), Ibaka 15, Sijakam 12, Vanvlit 11.

Golden stejt: Kari 31 (14-5 trojke, 8 sk, 7 as), Tompson 26 (13-7 trojke), Kazins 14 (8-6 iz igre, 6 sk), Durent 11 (3-3 trojke), Grin 10 (10 sk, 8 as).

KATEGORIJE