Saradnja: Oporavak OKK i napredak Mega klinaca

Mega Bemaks i OKK Beograd su u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać potpisali ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji koja podrazumeva da će mladi igrači Mege igrati za Klonfere u Prvoj ligi Srbije, dok će zauzvrat ABA ligaš snositi troškove prvog tima OKK Beograda.

Vlade Đurović, predsednik tima iz Žućkove avlije, podsetio je na slavnu istoriju kluba u kojoj su za 73 godine postojanja osvojene četiri titule prvaka države i tri trofeja nacionalnog kupa, uz plasman u tri polufinala Kupa Evropskih šampiona. Istakao je i značaj saradnje sa Megom:

– Preuzeli smo klub u septembru prošle godine, zadovoljni smo sa onim što smo u međuvremenu uradili. Iza nas je iscrpljujuća godina, imali smo ogromne dugove prema bivšim igračima, trenerima, dvoranama, sudske troškove... Velikim zalaganjem smo taj dug spustili na 65.000 evra i sa ovim ugovorom uzimamo tajm-aut za OKK Beograd, da ga iskoristimo da do kraja vratimo dugove. Dejan Dimitrijevićse decenijama borio za klub i pored velikih poteškoća sačuvao ga je od gašenja. Održao je klub, nijednom nije ispao iz lige i večno smo mu zahvalni na tome. Posle njegove smrti, u julu prošle godine, ostala je velika praznina. Da nije bilo njega, verovatno bismo bili ugašeni do sada rekao je Đurović i nastavio o planovima OKK Beograda:

Zahvalni smo Megi što nam je pružila ruku pomoći. Ne prodajemo ni ime, ni rang,niti prestaje da postoji klub. Trenutno nemamo igrače, ali će Mega voditi igrački pogon i očekujemo da će to raditi na vrhunski način, kao što to rade u svom klubu.

Velimir Mihailović, predsednik Mege,naglasio je da će oba kluba imati višestruke koristi od dogovorene saradnje.

Veliko je zadovoljstvo što je došlo do saradnje sa OKK Beogradom. Mega je mlad klub, pogotovo u odnosu na OKK Beograd, kroz koju su prošli velikani koju su stvarali temelj košarke kakvu danas znamo. Mega je izgradila sistem kroz koji smo došli u poziciju da možemo da pomognemo OKK Beogradu na putu povratka na staze uspeha. Uveren sam da će ova saradnja biti višestruko korisna za obe strane i da će oba kluba imati razloga za zadovoljstvo efektima. Kroz ovu saradnju mi ćemo omogućiti našim mladim igračima da kroz KLS steknu potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji i ubrzaju svoj razvoj.

Branislav Vićentić, novi trener OKK Beograda, vratio se u klub u kome je i započeo svoju seniorsku karijeru, a koju je završio u Megi, gde je kasnije radio i kao trener juniora.

– Veoma sam ushićen što ću biti deo ovog projekta i što se vraćam kući, tamo gde sam počeo da jurim svoje košarkaške snove. Mogu da obećam da ćemo se truditi da igramo modernu, brzu košarku sa čvrstim odbranama. Većina igrača će biti iz juniorskog pogona Mege, čime ćemo i opravdati ime Omladinskog košarkaškog kluba Beograd. Prvi put sam sada u ovoj dvorani koja je počela da se gradi kada sam prestao da se igrački bavim košarkom i veoma samo zadovoljan sa onim što vidim. OKK je stao na noge i to me veoma raduje i daću sve od sebe da igrački i rezultatski počnemo da se vraćamo na staze na kojima je bio ovaj klub. Kao što je rekao gospodin Đurović, ne znamo da li ćemo ponovo podići pehar prvaka države, ali znamo da ćemo sa velikom željom i požrtvovanjem braniti boje OKK Beograda i da ćemo pokušati da vratimo taj romantičarski duh u Zdravka Čelaraizjavio je Vićentić.

KATEGORIJE