Šćepanović: Emocija će biti dok ne počne meč u Podgorici

Od 1993. do 2000. godine Vlado Šćepanović je bio sinonim za košarkaša Budućnosti. Bek koji je predstavljao ovaj klub i u reprentaciji, osvajač medalja na Svetskom i Evropskom prvenstvu, ubojiti šuter koji je svakom rivalu mogao da “spakuje” dvadeset i kusur poena….

Sudbina je tako htela, pa se Vlado vraća u Podgoricu. U nedelju će biti u stručnom štabu Partizana, kluba čije je boje kao igrač branio u dva navrata.

– Mene vežu velike emocije prema Budućnosti. Sedam godina sam tamo proveo kao igrač. Bio sam i četiri meseca trener, tako da svakako to nije obična utakmica. Takva nije bila ni kada sam bio igrač Partizana pa sam gostovao, a ni sada kao trener. Ovo su dva kluba u kojima sam najviše igrao na ovim prostorima i koji su na mene ostavili veliki trag i uticaj. Nadam se da sam im i ja doneo ono što im je bilo potrebno. Ipak, u sportu nemam emocija kada meč počne i ne sme ni da ih bude. Tako će biti i za mene u nedelju – počeo je priču Šćepanović pred odlazak crno-belih u Podgoricu.

Govoreći o dosadašnjim rezultatima Podgoričana u Evroligi (sinoć upisana prva pobeda), Šćepanović nema dilemu

– Budućnost je jedina evroligaška ekipa sa ovih prostora. To dovoljno govori. Napravili su odličnu ekipu. Rezultat koji je bio do sinoćnje utakmice ne mora da znači da Budućnost ne zaslužuje da igra Evroligu. Sinoć su pokazali da imaju veliki potencijal, da su odlična šuterska ekipa. Gordić i Ivanović su duša ekipe. Oni nose ekipu, publika ih kao takve i prepoznaje i biće nam mnogo teško.

– Igrao sam za Budućnost kada je postigla 20 trojki u Nikšiću u finalu Kupa protiv Partizana. Sećam se toga i znam da su sada igrači podigli samopouzdanje posle ovih 21 trojke protiv Baskonije.

Zbog svega toga Šćepanović nema dilemu.

– Ulogu favorita prepuštamo Budućnosti. Igraju u Podgorici, dvorana će biti puna, imaće podršku… A imaju i kvalitet. Iznad nas su u ovom trenutku.

Recept za uspeh u Podgorici mogao bi da bude izvučen iz fragmenata utakmice protiv Zenita u Evrokupu.

– Utakmica se igra 40 minuta, pa kada igrate 25 ili 38 minuta to nije dovoljno. Bilo je odličnih delova utakmice, ali moramo da povećavamo da bude što više tih minuta – objasnio je Šćepanović.

KATEGORIJE