Šćepanović: Pobedio je timski duh

Na konferenciji za medije održanoj posle meča, pomoćni trener crno-belih Vlado Šćepanović je otkrio da je trener Trinkijeri bio u svlačionici posle meča, a potom i objasnio zbog čega nije bio u stanju da vodi meč:

– Jedna određena slabost koja mu se pojavila pre početka utkamice, uslovila je da ne bude u stanju da vodi meč. Susreli smo se u startu sa tim hendikepom koji je veliki, jer svi znamo šta znači prvi trener ekipi i nama pomoćnicima. Ali eto, kada se nešto desi, nemate vremena za kukanje i plakanje, nego morate početi da radite i da budete tu na licu mesta – rekao je Šćepanović.

Nekada sjajni šuter se potom osvrnuo na sam meč:

– Što se same utakmice tiče, mi smo znali da će biti veoma teška. Mornar je po meni napadački najtalentovanija ekipa u ABA ligi. Ja izuzetno cenim trenera Mihaila Pavićevića i znam da je odličan trener i da zna da prirpemi i motiviše ekipu, i ovo je ekipa koja može svakoga da pobedi. Mi iz neke situacije gde puno putujemo gde ćemo imati devet gostovanja od 11 utakmica što nije nimalo lako fizički, jednostavno smo mnogo potrošni, ali smo taj neki zadnji atom snage danas iskoristili da bi zaustavili Mornar na njihovom terenu. Znali smo koja su im najjača oružija, da je to šut za tri poena. Jednostavno to ili pogodite ili ne, ali svakako da ti nepogođeni šutevi nisu samo izraz loše večeri nego i našeg ritma i energije da ih što više umorimo i da ih uvedemo u situaciju da ne šutriaju lake šuteve. Na kraju je taj timski kvalitet pobedio. Ja i kada pričam sa igračima, uvek im govorim da Partizan samo trofeje može da osvaja ako igra kao tim. To je generalno u košarci, ko igra više kao tim, taj će da pobeđuje. Kada izgradite timski duh i timsku igru onda ste mnogo bliži pobedama i nadam se, trofejima – istakao je Šćepanović

KATEGORIJE