Šehović: Svi smo očekivali više

Budućnost je prekinula seriju od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. U okviru ABA lige su savladali Olimpiju u “Morači” (85:69).

– Odigrali smo dobro veći deo meča, izuzet pada i “mekanije” odbrane u trećoj deonici. Ipak, pobeda je bila ubedljiva i zaslužena – kaže Suad Šehović za “Vijesti”.

Budućnost očekuje i nešto mirniji period kada su putovanja u pitanju. U petak dočekuju Žalgiris, a pre odlaska u Rusiju na meč sa Himkijem (21. novembra) imaju gostovanje Mornaru u Baru, dok pred svojim navijačima dočekuju Baskoniju i Partizan.

– U periodu od desetak dana koliko ćemo biti u Crnoj Gori moći ćemo da uradimo dosta toga. Imaćemo vremena da se posvetimo oporavku i većem broju treninga kako bismo se još bolje upoznali. Dobra stvar u meču sa Olimpijom je bilo dobro kruženje lopte, pas više i to se videlo po broju otvorenih šuteva.

Kapiten Podgoričana je svestan da sezona nije krenula kako su se nadali.

– Svi smo očekivali više. Međutim, došla su petorica novih igrača i potrebno je vreme za sve to. Treba da napravimo ekipu koja će iz meča u meč napredovati. Vidi se nedostatak iskustva u Evroligi, jer smo na par mečeva tri četvrtine odigrali odlično protiv jačih rivala, ali su oni kaznili svaku našu grešku.

Ekipa Aleksandra Džikića još traži prvi trijumf u elitnom takmičenju, posle pet kola su poslednji na tabeli.

– Šanse su nam na domaćem parketu. Čeka nas utakmica sa Žalgirisom u petak i trudićemo se da bude što manje oscilacija i da iskoristimo prilike koje nam se budu ukazale. Moramo da budemo bolji nego na prethodnim mečevima kako bismo uspeli da dobijemo – zaključio je Šehović.

KATEGORIJE