Šest koraka do večnosti

Arizona Stejt i Severna Dakota Stejt su popunili poslednje dve startne pozicije. Prva od šest finalnih rundi za koledž krunu može da počne…

Bobi Harli je kao igrač Djuka dvaput ovajao šampionski pehar NCAA, a sada će prvi put kao trener pokušati da se kroz glavni NCAA turnir probije do najvrednijeg koledž trofeja. Bogatija za prošlogodišnje “First four” iskustvo kada je izgubila od Sirakjuza, Arizona je ovog puta završni korak ka turniru, protiv Sent Džonsa, odradila daleko sigurnije. Sve vreme je diktirala ritam i na kraju zakazala duel sa Bafalom u prvom kolu glavnog žreba.

Pojedini smatraju da San Devils mogu da pobede ne samo u toj utakmici, već i da naprave koji korak dalje. Ostaje veliko pitanje da li mogu da ponove uspeh Virdžinije Komonvelt koja je posle premijernog “First four” iz 2011. godine stigla do “Final four”, što je najveći uspeh neke ekipe koja je pobedila u predrundi NCAA turnira.

Na drugoj strani legendarni NBA igrač Kris Malin ni u četvrtoj godini na klupi Sent Džonsa nije uspeo da iscrta put ekipii iz Njujorka do društva od 64 ekipe. Ostaje uteha da je iza njegovog tima sezona s najboljim skorom u te četiri godine i prvi ulazak na “First Four”, ali i pitanje da li će se na jesen u ekipu vratiti najbolji igrač Šamori Ponds koji još nije doneo odluku da li će se prijaviti na draft.

Malin je rekao da će se postarati da Ponds dobije prave inoformaciej o tome šta o njemu misle generalni menadžeri NBA timova i ako je spreman za taj izazov, neće pokušati da ga ubedi da ostane u školi.

– Šamori je imao ogroman uticaj na naš program, školu i Njujork. Ljudi ga vole. On je dete iz kraja. Ostaće kao jedan od najboljih igrača Sent Džonsa u istoriji.

Studenti Severne Dakote Stejt su protiv Severne Karoline Central odradili stoppen je do njih ove sezone. Izborili su se sa prvi NCAA turnir posle četiri godine. Sada im preostaje da se prepuste uživanju u meču sa Djukom.

First Four: Severna Dakota St – Severna Karolina Central 78:74, Arizona St – Sent Džons 74:65.

NCAA turnir

KATEGORIJE