Sezona nije ni počela – Budućnost menja Amerikanca?

Ne što  je Budućnost izgubila od Cedevita Olimpije. Više zbog načina na koji se to dogodilo. Jer je primila više od 100 poena. Jer je – kako je rekao i Slobodan Subotić, trener ekipe iz Podgorice – izdržala jedno poluvreme, a onda stala… Zbog toga je iskusni stručnjak, odmah posle polufinala ABA Superkupa u Zagrebu, najavio promene u timu.

I to ne bilo kakve, već Amerikanca. Upitan zašto Skot Vud nije igrao protiv Cedevita Olimpije, Subotić je rekao:

– Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu, ni protiv Cibone. Tražimo zamenu za njega. Tražimo igrača koji može da igra na pozicijma „tri“ i „četiri“, koji može pokriti dve pozicije – rekao je Subotić.

Trener Budućnosti je dodao i da je turnir u Zagrebu pokazao da njegov tim nema tu “širinu rostera” da može da izdrži dve utakmice u dva dana. A to se posebno odnosi na dva glavna aduta Podgoričana – Kobsa i Bamforda.

– Oni ne mogu u dva dana da odigraju tako jake utakmice, mislim da je tu ključ. Ne daj bože da smo igrali još jednu utakmicu, da smo dobili, ne znam kako bismo igrali u Malagi. Čekamo igrača na poziciji tri i četiri, kao i Nikolu Ivanovića, pa ćemo tako malo proširiti roster.

Budućnost prvi meč u novoj sezoni igra 2. oktobra, kada će u prvom kolu Evrokupa gostovati Unikahi, u Malagi, dok će u nedelju 6. oktobra, u ABA ligi dočekati Zadar.

FOTO: KK Cibona/Željko Baskaj

KATEGORIJE