Singidunum četvrti u Ljubljani

Ovog vikenda, u vreme odigravanja fajnal-fora Evrolige, u Ljubljani je održan je Memorijalni Pogačnikov turnir, na kome je nastupio i beogradski Singidunum. Šest ekipa, iz isto toliko zemalja, bile su podeljene u dve grupe. U A grupi našli su se: domaćin DP Ljubljana Merkator, hrvatski Zagreb i naš predstavnik, dok su B grupu činili: PDM Treviso,KIK Una Sana i rumunski ASP Oradea.

Posle prvog dana KKK Singidunum je imao po pobedu i poraz. Na otvaranju od našeg predstavnika bio je bolji domaćin DP Merkator, rezultatom 51;43 da bi drugu utakmicu, i samim tim borbu za treće mesto Singidunum obezbedio pobedom nad Zagrebom 75;62.

DP Merkator – KKK Singidunum 51:43
KKK Singidunum: Jovanović F. 3, Jovanović J., Živanović, Grujić 14, Ćirković 10, Likić 1, Fakić 14, Pajević

KKK Singidunum – Zagreb 75:62
KKK Singidunum: Jovanović F. 4,Jovanović J. 2, Živanović 2,Grujić 18, Ćirković 21, Likić 8, Fakić 20, Pajević

U nedelju u borbi za treće mesto PDM Treviso je bio nesavladiva prepreka pa su momci beogradskog kluba morali da se zadovolje četvrtim mestom.

PDM Treviso – KKK Singidunum 55:46
KKK Singidunum: Jovanović F.4, Jovanović J., Živanović, Grujić 6, Ćirković 10, Likić 4, Fakić 20,Pajević 2

Posle svega, selektor Srbije Slobodan Banjac, bio je veoma zadovoljan viđenim. Posle turnira je rekao:
– Izuzetno sam zadovoljan učinkom momaka, kandidata za reprezentaciju Srbije. Priključivanje Željka Likića kao i Elvisa Fakića, doneo je novi kvalitet u Singidunum i već posle prve utakmice videlo se da možemo i više na ovom turniru. Pobeda nad Zagrebom je pokazatelj da smo na dobrom putu i da je ovo samo jedan korak ka Evropskom prvenstvu koje nas čeka za malo više od dva meseca.

Elvis Fakić, koji je po porvi put među svojim kolegama iz Srbije kaže:
– Nisam očekivao ovako srdačan prijem momaka iz Singidunuma. U momentu sam se osetio kao deo ekipe i video da ćemo uz dobar rad imati izuzetno kvalitetnu reprezentaciju. Naravno ima dovoljno vremena za uigravanje ali s obzirom da smo po prvi put zajedno, ova igra koju smo pokazali je dobar početak priprema za EP. Jedva čekam naredno okupljanje i ponovno druženje sa saigračima.

 

KATEGORIJE