Skariolo ulazi u istoriju košarke

Tokom utakmica reprezentacije Španije tokom sledećeg prozora kvalifikacija za plasman na SP 2019. biće ispisana istorija košarke.

Toronto je dozvolio Serđu Skariolu da u sred sezone napusti ovaj NBA tim i da sedne na klupu “crvene furije”. Do sada nijedan tim iz najjače lige na svetu nije tako nešto učinio, odnosno nijedan član stručnih štabova NBA timova noje tokom sezone otišao iz kluba da bi vodio neku reprezentaciju u kvalifikacijama.

– Dozvolu sam dobio u isto vreme kada sam i potpisao ugovor sa Torontom – objašnjava pomoćni trener “Reptorsa” i nastavlja – Verovatno će Toronto više meni nedostajati, nego ja njemu. Nadam se da moje odsustvo neće naškoditi klubu.

Španska federacija je danas objavila i imena igrača na koje će Skariolo računati za mečeve protiv Turske i Ukrajine. U tim se posle dva meča pauze vraća Fran Vaskez, a debitant je Mark Garsija. U timu su i Alberto Abalde, Pablo Agilar, Viktor Arteaga, Žonatan Bareiro, Havijer Beiran, Dario Brizeula, Kvino Kolom, Haime Fernandez, Serhi Garsija, Naćo Lovet, Ćabi Lopez-Arostegi, Sebas Saiz, Rodrigo San  Miguel i Edgar Vikedo.

Španija 29. novembra gostuje Turskoj, a 2. decembra dočekuje Ukrajinu. Da bi se plasirali na SP Špancima je potrebna jedna pobeda. Tabela grupe I kaže: Španija 7-1, Turska 6-2, Letonija 5-3, Crna Gora 4-4  Ukrajina 4-4, Slovenija 2-6.

KATEGORIJE