Skariolo želi u Toronto, slede pregovori s Garbahosom

Čelnici španskog saveza uskoro bi mogli da krenu u potragu za novim selektorom, pošto je Serđo Skariolo blizu odlaska u Toronto. NBA tim je iskusnom strategu ponudio, a ovaj prihvatio, ulogu asistenta i do završetka posla ostalo je da Skariolo postigne dogovor sa španskom federacijom i njenim predsednikom, nekadašnjim košarkašem Reptorsa, Horheom Garbahosom.

“Marka” navodi da su u španskom savezu bili upoznati s namerama Skariola o odlasku “preko bare”, ali su insistirali na ugovoru koji italijanskog stratega za klupu “crvene furije” vezuje do 2020. godine.

Ipak, Skariolo je odlučan u nameri da ode u najjaču ligu sveta, pa sada dvema stranama predstoje razgovori o modelu prekida saradnje, a kako piše ugledni španski list, u igri su dve opcije.

Prva je da Španija pronađe trenera koji bi kvalifikacije za Mundobasket priveo kraju, da bi na Svetskom kupu, koji se održava naredne godine u Kini, Skariolo ponovo preuzeo glavnu ulogu, dok je druga mogućnost da dođe do prekida saradnje, a u tom slučaju bi italijanski trener morao da nadoknadi nacionalnoj federaciji Španije neispunjavanje obaveza iz ugovora koji je validan još dve godine.

KATEGORIJE