Slatka osveta Stojanovića

Stigao je prošlog leta Vojislav Stojanović u Torinu kao pojačanje iz Orlandine, ali po dolasku trenera Lerija Brauna nije dobio priliku, zbog čega mu je nedavno klub rekao da može da promeni sredinu.

Izabrao je Kremonu. A onda je došao međusobni meč dva tima u kome je srpski internacionlac pokazao bivšem klubu da se ogrešio što nije računao na njega. Sa 7 poena (2-2 dvojke, 1-1 trojke), 5 skokova i 3 asistencije za samo 15 minuta imao je značajnu ulogu u trijumfu Kremone nad Torinezima (100:87) kojima je ovaj poraz još bolniji, jer su praktično ostali bez šansi da se plasiraju na završnii turnir Kupa Italije.

Poželela je milanska Olimpija da se od 2018. godine oprosti besprekornim skorom skorom u Seriji A. Ali, Kifer Sajks je rešio da se šampionu Italije ne ostvari ta želja. Sa 31 poenom predvodio je Avelino do trijumfa u derbiju 85:81.

Milanezima za koje je Vladimir Micov upisao 12 poena, 5 skokova i 3 asistencije, slab je albi za poraz činjenica da nisu mogli da računaju na Nemanju Nedovića.

Nikola Jovanović je sa 6 poena i 5 skokova učestvovao u pobedi Trenta (71:65) nad bolonjskim Virtusom za koji je Dejan Kravić upisao 3 poena i 4 skoka.

Kantu je bio ubedljiv protiv Pistoje (100:79), kao Sasari u Breši (95:71) i Brindizi u Trstu (92:71), dok je Ređo Emilija pobedila Veneciju (82:74).

KATEGORIJE