“Smajlijeva” poruka Kazinsu: Pokazaću ti!

Nekada smo skloni tome da velike trenutke uzimamo zdravo za gotovo. Kao, recimo, momenat kada jedan srpski igrač, direktno iz malenog kluba BEKO, ode u Ameriku, posle godinu dana bude draftovan, a potom dogovori saradnju sa moćnim Golden stejtom!

Alen Smailagić, tinejdžer iz Koteža, dogovorio je četvorogodišnju saradnju sa Voriorsima. Minimalan ugovor – 6,13 miliona dolara – samo je početak njegove NBA priče. Tačnije, sve je počelo u Razvojnoj ligi gde je učio u sudarima sa ozbiljnim igračima. Jedan od njih je Vili Rid koji mu je udario žestoku rampu na meču Santa Kruz – Solt Lejk Siti. U sledećem napadu Smailagić je insistirao da opet napadne snažnog centra. Licem u lice je došao do koša i poentirao.

– Sećam se toga – rekao je Smailagić za „The Athletic“. – Jednostavno ne volim kada mi neko kaže ne. Ako se to desi, zaista želim da uspem.

Bio je pun samopouzdanja, iako najmlađi igrač u G ligi. Umeo je tokom meča da govori:

– Dajte mi loptu, ne mogu da me čuvaju – priseća se popularni “Smajli”.

Nisu samo protivnici bili ti od kojih je Alen učio. Tokom oporavka od teške povrede, razvojnom timu Voriorsa priključio se Demarkus Kazins, jedan od najboljih centara lige. I jedan od nezgodnijih saigrača.

„Ne igraj sa nama, verovatno si još nevin“, rekao je Bugi srpskom tinejdžeru, na šta je stigao odgovor direktno iz Koteža: „Pokazaću ti!“

– Bilo je sjajno – rekao je Smailagić o danima kada je želeo da se dokaže Kazinsu.

Odlični krilni centar ističe da zna šta mu je činiti u narednom periodu:

– Želim da napredujem fizički i da ne žurim.

Postaće četvorka koja širi odbrane rivala. Zato usavršava šut za tri poena.

– Da, definitivno. Mnogo radim na tome, to je jedini način da se uspe.

Ipak, priznaje…

– Stvarno ne volim da igram odbranu. Ali u G ligi, ako želiš da se domogneš NBA, moraš da je igraš.

KATEGORIJE