Španci bez Mirotića, Ibake, Rodrigeza, Gasola starijeg

Serđo Skariolo, selektor Španije, objavio je spisak od 16 imena kandidata za nacionalni tim, za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Dilemu koga će od dvojice naturalizovanih pozvati – Nikolu Mirotića ili Serža Ibaku – italijanski stručnjak je rešio tako što nije pozvao nijednog. Na spisku nema ni Serhija Rodrigeza, iza koga je naporna sezona u CSKA. Od ranije je poznato da ni Pau Gasol neće igrati, pošto je operisan pred kraj sezone u NBA.

Spisak je i dalje impresivan. Na njemu su: Riki Rubio (Finiks), Kuino Kolom (Bahčešehir), Haime Fernandez (Unikaha), Serhio Ljulj (Real), Joan Sastre (Valensija), Pau Ribas (Barselona), Rudi Fernandez (Real), Huančo Ernangomez (Denver), Havijer Beiran (Gran Kanarija), Ćavi Rabaseda (Gran Kanarija), Viktor Klaver (Barselona), Pjer Oriola (Barselona), Pablo Agilar (Ređo Emilija), Mark Gasol (Toronto), Vili Ernangomez (Šarlot), Ilimane Diop (Baskonija).

Španija je u C grupi, koja je smeštena u Guangžou, a gde su još: Iran, Portoriko i Tunis, a koja se u prvoj eliminacionoj rundi ukršta sa grupom u kojoj je i Srbija, a gde su još: Italija, Angola i Filipini.

KATEGORIJE