Srbi 4 od 4

Srpski studenti su, bar rezultatski, pložili ispite u noći između četvrtka i petka u kome na teren nisu izlazili timovi iz “Top 25”.

Mladen Armuš je za samo 14 minuta isporučio 15 poena i 10 skokova Havasi koledžu (članu NCCAA), koji je u Srbiji više poznat po tome što je na njemu studije počeo nekadašnji član Crvene zvezde Antonio Burks, nego po vrhunskim dostignućima, pa je trener univerziteta Istično Tenesi Stejt mogao da rzigrava sve učenike.

Stiven F. Ostin je umalo za manje od minut ispustio sedam poena prednosti protiv Univerziteta “Jugozapadne skupštine božje”, koja se takmiči i NAIA. Ipak, brucoš Odist Voker je polovični učinkom s penala dve sekunde pre kraja ostavio pobedu u Nakodočesu u kojoj je Jovan Grujić učestvovao sa tri minuta.

Juta je sa značajno renoviranom ekipom, u kojoj je čak šest novajlija, od kojih je jedan i Novak Topalović, rutinski odradila posao protiv Mejna. Nišliji je nedostajao jedan poen za dabl-dabl učinak, ali je i pored toga opravdao ulogu startnog centra.

Trebinjac Nikola Marić koji je svojevremeno bio član reprezentacije BiH za igrače 18 godina, trijumfom zakoračio na studije Litla Roka. A moglo je da bude sasvim drugačije da njegov kolega Markis Novel nije pogodio sekund pre kraja regularnog dela i obezbedio produžetak protiv univerziteta Jugostična Oklahoma (Divizija 2).

Istočni Tenesi St – Havasi koledž 109:44 (Armuš 15, 10sk, 1uk, 14min) Stiven F Ostin – SAG 68:67 (Grujić 3min)
Litl Rok – Jugoistočna Oklahoma St 101:92 (Marić 6, 2sk, 2as, 1bl, 14min) Juta – Mejn 75:61 (Topalović 9, 10sk, 20min)

KATEGORIJE