Srbija bolja od Argentine

Posle dva poraza – od Kine i Australije – ženska reprezentacija Srbije došla do prve pobede na turniru u Singjiu. U poslednjem kolu pred selidbu u Huaihua-Jišou, gde će odmeriti snage sa istim rivalima, naše devojke su pobedile Aregentinu. Lako i ubedljivo!

Samo je prvi period protekao u izjednačeno lošoj igri. Pre svega se to odnosi na realizaciju. A onda su se probudili šuteri Srbije. U drugom periodu ubacile su pet trojki – tri Saša Čađo, po jednu dodale Maja Škorić i Sanja Mandić. Sve je u tom delu igre izgledalo drugačije – bolje – u odnosu na početak meča. Zanimljivo, Srbija je prvo poluvreme završila bez ijednog slobodnog bacanja i sa četiri skoka više od rivalki. Prvi put na turniru u Kini.

Sjajna odbrana Srbije svela je Argentinu na samo pet poena u trećem periodu, posle čega su nestale sve dileme. Ako ih je uopšte bilo.

U skladu sa poentom ovog turnira, opet su sve devojke dobile šansu, samo četiri su igrale više od 20 minuta, a samo Sanja Mandić manje od deset. Po prvi put u 12 su bile Aleksandra Katanić i Ana Radović, dok su meč u civilu posmatrale Aleksandra Stanaćev i Kristina Topuzović.

Inače, kao i Kina i Australija, i Argentina je učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva u Španiji.

Srbija – Argentina 69:43 (8:8, 25:8, 21:5, 15:22)
Srbija: Popović 4, Čađo 11 (4 sk), Katanić, Jovanović 5, Račić 4, Crvendakić 5 (6 sk), Škorić 6, Brajković 9 (4 sk), Stanković 10 (4 sk), Radović 5, Cukić 2 (4 sk), Mandić 5.
Argentina: Roset 5 (4 sk), Durso 2, Ljorente 2 (5 sk), Bukete 5, Fioroto, Burani, Hreter 4 (5 sk), Santana 8, Gonzales 2, Marćizoti 10 (5 sk), Lieva, Perez 5.

FOTO: KSS

KATEGORIJE