Srbija pobedila i Francusku

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila turniru u Renu.

U duelu sa domaćom selekcijom Francuske izabranice Marine Maljković imale su vođstvo 31 minut i na kraju su ostvarile trijumf od 90:83 (29:20, 18:26, 20:19, 23:18).

Meč je odigran u Glaz areni u Renu pred više od 4.000 gledalaca. U prethodna dva dana Srbija je izgubila od Rusije i pobedila je Tursku.

Srpski tim je izvanredno započeo meč i od starta stigao u solidno vođstvo. U prvoj četvrtini Srpkinje su trojke šutirale odličnih 8-6, a ostvarile su i čak 36 indeksih poena. Najveću prednost naš tim je imao od 12 poena razlike početkom druge četvrtine kada je bilo 32:20.

Francuskinje su do prve prednosti stigle tek u 16 minutu (37:36), ali to vođstvo bilo je kratkog daha, pošto su naše košarkašice ponovo preuzele kontrolu utakmice i držale je do sredine poslednje deonice. Ni nova prednost Francuskinja nije dugo trajala, pa je i sama završnica pripala Srpkinjama u kojoj su potvrdile trijumf.

Francuskinje su imale prednost u skoku (32-27), dok je šut za tri poena srpskih košarkašica na kraju je bio 48 odsto (23-11).

Ovaj meč su propustile Sonja Petrović i Kristina Topuzović, u timu su bile i poene postizale sledeće igračice: Miljković 4, Čađo 9, Jovanović 4, Bruks 20, Butulija 5, Crvendakić 13, Milić 15, Stanković 2, Topuzović, Stanaćev, Dabović 16, Škorić, Dugalić 2.

Posle svega, Ana Dabović je konstatovala:

– Baš sam zadovoljna kako smo igrale. Borile smo se. Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u  Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropskoprvenstvo.

– Držale smo dobar ritam od početka utakmice. Kontrolisale smo skok i ispoštovale smo sve što je selektorka tražila od nas, što nam je i donelo rezultat – naglasila je Nikolina Milić.

Srbija se u ponedeljak vraća iz Francuske. U narednih par dana reprezentacija će trenirati u Beogradu, a pripreme za šampionat Evrope završiće u Vršcu. Prvenstvo u Zrenjaninu počinje 27. juna kada će naš tim igrati protiv Belorusije, dok će protivnici u grupi 28. i 30. juna biti još i Rusija i Belgija.

FOTO: KSS

KATEGORIJE