Srpkinja vodi u MVP trci

Evropsko prvenstvo mladih košarkašica ušlo je u završnicu. I dok se četiri najbolje ekipe – među njima i Srbija – pripremaju za polufinalne okršaje, FIBA je organizovala glasanje za najkorisniju igračicu turnira u Šopronu.

Svi koji to žele mogu da glasaju za svog favorita na zvaničnom sajtu FIBA, gde su predloženi lideri dosadašnjeg dela takmičenja. Među njima su i dve Srpkinje. Jedna od njih za sada ubedljivo vodi u glasanju – Ivana Raca dobila je 49 odsto prispelih glasova, dok je za Teodoru Turudić do sada glasalo šest odsto posetilaca sajta FIBA.

Inače, Raca je lider Srbije po broju poena – do polufinala je ubacivala prosečno 18,6 – najbolji je skakač ekipe sa 7,2 uhvaćene lopte na svakom meču i najkorisnija je u reprezentaciji Srbije sa prosečnim indeksom uspešnosti 21,4. Lider u asistencijama je Ivana Katanić sa 6,4 uspešna dodavanja na svakom meču.

Naravno, konačna odluka o najkorisnijoj igračici Evropskog prvenstva zavisiće od rezultata koje određena selekcija na kraju ostvari, ali sigurno da će organizatori u obzir uzeti i „glas naroda“.

Ukoliko želite da glasate, to možete da uradite ovde.

FOTO: FIBA

KATEGORIJE