ŠTIMAC: POŠTOVANJE SVIMA, ALI ZA SRBIJU NEĆE IGRATI AMERIKANAC

Vladimir Štimac je oduševio novinare u Grčkoj. Posebno kolege sa portala “SDNA”. Vladimirov novi klub, Anadolu Efes, nedavno je u Atini odigrao dve pripremne utakmice protiv Panatinaikosa, pa je ovaj portal odlučio da napravi intervjuu sa osvajačem evropskog srebra.

Niste prošli veći deo priprema Efesa zbog obaveza u nacionalnom timu. Koliko vam je sada teže da se uklopite?

Nije lako, ali u klubu su sve sami profesionalci. Od trenera do saigrača mogu samo sve da nahvalim. Pokazali su mi nekoliko stvari i lako sam se uklopio. Nadam se da ću se vrlo brzo adaptirati.

Da li ste uspeli da se psihički odmorite posle Evrobasketa?

Uvek pokušavam da ne razmišljam o prošlosti. Ono što je bilo juče, bilo je juče. Poenta je da današnji dan bude bolji. Za mene ne postoji stvar kao što je mentalni umor.

Da li ste zadovoljni rezultatom Srbije na EP? Ipak, nije igralo osam igrača, a osvojeno je srebro?

Naravno. Pa ja sam i očekivao da se borimo za medalju. Znao sam vrlo dobro kakav potencijal imamo. Dali smo sve od sebe na EP. Nemamo razloga da tugujemo.

Šta vam je selektor Saša Đorđević rekao pa ste bili tako ujedinjeni?

Snagu smo pronašli među nama igračima. Svi se maksimalno poštujemo i uvažavamo. Nadam se da će tako biti i u Efesu. U reprezentaciji smo bili prava porodica.

Tokom Evrobasketa si dobio i ćerkicu?

Rođena je na dan kada smo igrali polufinale. Presrećan sam. Zdrava je i to je najvažnije. Ja sam srećan čovek. Imam dvoje dece, prelepu ženu i dobru porodicu. To je i najvažnije.

Verovatno si na dan kada ti se rodila ćerka stalno gledao u telefon čekajući poziv?

Ne. Nisam to mogao pošto sam imao posao koji je trebalo da uradim. Za mene nema razlike kada je reč o profesionalnom pristupu kada su i pitanju  reprezentacija i klub. I ne samo za mene, nego za sve moje saigrače iz nacionalnog tima.

Porukom na Instagramu izvinili ste se ćerki što niste bili u bolnici u momentu kada se rodila?

Nemam razloga da žalim. Suguran sam da će biti ponosna kada bude razumela šta sam radio u tom trenutku za našu državu. Možda se i ona bavi sportom kada poraste.

Kako gledate na činjenicu da ste u finalu igrali protiv Rendolfa, Amerikanca koji igra za Sloveniju? Da li mislite da je taj naturalizovani igrač, pomoć koju Srbija nije imala?

Ne. Za nas i našeg selektora, jako je važno da igrači budu iz naše zemlje. Ako drugi žele da imaju Amerikance, ne zameram. Neka rade ono što misle da će im doneti rezultat. Mi želimo da nam igraju naši košarkaši. To se nikada neće promeniti.

 

KATEGORIJE