Sudije i Durent spasili Voriorse

Fantastičnu završnicu su ponudili igrači Golden stejta i Majamija navijačima u Orakl areni. Od početka, do poslednjeg zvuka sirene, gosti sa Floride su izašli hrabro na šampiona, ali su na kraju santimetri nedostajali da Dion Vejters pogodi ključnu trojku. Tačnije, Kevin Durent je pogodio svoju!

Pre toga se Dvejn Vejd „ispisao“ iz Ouklenda genijalnom bananom na Durentu i lakim polaganjem/zakucavanjem, da bi potom slično uradio i Džoš Ričardson koji je pogodio osam trojki na ovoj utakmici. Majami je posle te dve defanzivne minijature imao plus tri, ali je u narednom napadu Durent pogodio trojku za 118:118.

Gosti nisu iskoristili napad, da bi u narednoj, ključnoj akciji, arbitri propustili da sviraju grešku u driblingu Durenta, nakon čega je Kazins završio na liniji penala i postavio konačan rezultat. Erik Spolstra, trener Majamija, posle meča je grme na sudije, doduše uljudno kako on ume.

Golden stejt: Durent 39 (24-16 iz igre), Tompson 29 (13-6 trojke), Kari 25 (10-5 trojke).

Majami: Ričardson 37 (11-8 trojke, 5 as), Vejters 24 (13-6 trojke), Vinslou 22 (9-4 trojke), Vajtsajd 13 (14 sk), Vejd 10 (9 as).

KATEGORIJE