Svetski vicešampion za jaču Vojvodinu

Vojvodina sklapa mozaik za sledeću sezonu. U proteklih nekoliko dana u Novi Sad su stigli Luka Anđušić (24, 196), Dušan Majstorović (23, 195) i Miloš Grubor (26, 200).

Anđušić je bek, upotrebljim na svim spoljnim pozicijama. Prošao je sve mlađe selekcije Srbije, bio je deo tima koji je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013, u Pragu. Predstojeća sezona biće mu prva profesionalna, pošto je minulog leta diplomirao na Univerzitetu Pensilvanija. Potom je odlučio da se vrati kući, a kako je za klupski sajt rekao, Vojvodina je prava prilika za debitantsku sezonu među profesionalcima. Ugovor je potpisao do kraja sezone.

Majstorović takođe dolazi iz SAD, gde mu je bila ostala još jedna godina studija, ali je rešio da već sada uplovi u profesionalne vode. Igra na pozicijama niskog krila i beka.

Grubor je već nosio dres Vojvodine, a bio je član i Vršca, kruševačkog Napretka, rumunske Krajove. Igra na obe krilne pozicije.

Inače, u Vojvodini su zadovoljni timom koji su oformili, kao i rezultatima u toku priprema. Plan je da u narednoj sezoni ponove uspeh iz prošle – a to znači plasman u Superligu, tiho najavljuju i borbu za ABA2, ako se ukaže prilika za to.

KATEGORIJE