Teodosić ostaje u Klipersima

Los Anđeles Klipersi do 14. jula treba da se izjasne da li će Milošu Teodosiću garantovati čitav iznos ugovora za narednu sezonu (6,3 miliona dolara) ili ga otpustiti i isplatiti mu 2,1 milion na ime obeštećenja.

Kako saznaje “Eurohoops”, odgovor Klipersa biće pozitivan i jedan od najboljih evropskih plejmejkera će bar do aprila 2019. demonstrirati svoje kvalitete navijačima u “Stejpls centru”.

Ostaje da se vidi koliko je to za njega dobra opcija sa igračkog stanovišta, s obzirom na to da se Patrik Beverli vraća iz povrede zbog koje je propustio skoro celu prošlu sezonu, a ozbiljan konkurent biće i Šej Gildžos Aleksander, koji je na ovogodišnjem draftu izabran sa 11. pozicije.

Ne treba zaboraviti ni Džavuna Evansa, koji se prošle sezone usled brojnih povreda nametnuo prvenstveno kao solidan defanzivac na poziciji “jedan”.

Teodosić je kao debitant provodio na parketu prosečno 25 minuta i beležio 9,5 poena, 4,6 asistencija i 2,8 skokova, uz 38 odsto preciznosti u šutu za tri poena. Zbog poznatih problema sa povredama nastupio je na samo 45 od 82 meča.

KATEGORIJE