Teodosić: Vraćam se u Evropu!

Kao i uvek kada neki NBA tim u kojem igraju srpski asovi gostuje u Vašingtonu, “Glas Amerike” će ponuditi razgovor kraći intervju koji će izazvati pažnju. Ovoga puta, novinar Braca Đorđević je razgovarao sa Milošem Teodosićem koji, jasno je, nije zadovoljan minutažom u Klipersima ove sezone.

Kapiten reprezentacije Srbije najavio je i povratak u Evropu, možda čak i ove sezone.

– Imamo veoma dobar početak sezone, pozitivan skor – počeo je Teodosić pričom o Klipersima, ali se razgovor preselio na temu Teodosićeve šanse da pokaže kvalitet.

– Iskreno, malo mi teže ide da se naviknem… Ali, pokušavam. Inače, sam potpuno zdrav i nemam nikakvih problema što se tiče povreda, tako da ćemo videti šta će biti u nastavku sezone.

Bilo je jasno i pre početka trke da će Teodosić na spoljnim pozicijama, kao i Boban Marjnović u reketu, imati veliku konkurenciju.

– Pre svega mislim da je Bobi imao sjajnih partija ove godine i mislim da zaslužuje da bude u rotaciji igrača i da, sigurno, po mom mišljenju, dobija više minuta. Mislim da će u nastavku sezone i on dobijati šansu. Opet, sezona je tek počela i videćemo šta će biti.

Što se Teodosića tiče, surovo je iskren:

– Mislim da sigurno neću ostati ovde, jer… Došao sam, video kako to izgleda i, nekako… Više uživam i lepše mi je da igram u Evropi! Tako da ću se sigurno vratiti u Evropu, da li u toku ove sezone ili na kraju, videćemo.

Kao što je rekao, Teo je zdrav i takav će se vratiti u Evropu, ali i u dres reprezentacije:

– Sačuvao sam se za još jednu godinu duže u karijeri. Sledećeg leta je Svetsko prvenstvo, veoma bitno i važno takmičenje za sve nas. Pod uslovom da se kvalifikujemo, ali ja verujem da će momci koji budu Saletu Đorđeviću na raspolaganju, da će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

Teodosić je na raspolaganju za sledeće leto?

– Da!

KATEGORIJE