Tigrovi i Spartanci među elitom

Oburn je rafalnom paljbom od čak 17 trojki protiv Severne Karolineprobio put do tek drugog “Elite 8” društva u istoriji fakulteta, prvog posle 1986. kada su tadašnju generaciju vodili Čak Person i Kris Moris, buduća dva NBA igrača! Čak sedam Tigrova čiju je pobedu na sebi svojstven način proslavio njihov najslavniji nekadašnji student Čarls Barkli, ubacilo je bar jednu trojku, a Malik Danbar (13 poena) i fenomenalni Čubu Okiki (20 poena, 11 skokova) po tri. Nažalost, Okiki neće moći u ponedeljak uveče da pomogne saigračima u borbi za fajnal for. Nešto više od osam minuta pre kraja, prilikom jednog ulaza završio je na podu sa bolnom grimasom što je odmah ukazivalo na tešku povredu kolena.

– Bio najbolji. Strašno boli, strašno boli – umesto da slavi zbog pobede, zaplakao je Brus Perl, trener Oburna posle završetka meča u kojem je Džared Harper ne toliko sa devet poena, koliko sa 11 asistencija doprineo da Tigrovi potpuno rastrgnu pobedničke ambcije Severne Karoline u drugom poluvremenu.

Posle prvih 20 minuta na semafioru je bilo samo 41:39 sa Oburn. Ali, onda je ekipa Roja Vilijamsa potpuno stala. Jeste udarna trojka Luk Mej (13 poena), Kameron Džonson (15 poena) i Kobi Vajt  (15 poena) bila dvocifrena, ali je bila očajana u šutu iz igre, a posebno u odbrani, pa nije ni čudo što je, bez obzira na činjenicu da je bila prvi nosilac, glatko poražena.   

Mičigen Stejt je tek za nijansu bio manje ubitačan iza linije za tri poena od Oburna, ali je i 13 trojki bilo dovoljno da razbije volju Luzijane Stejt i da se prvi put posle četiri godine nađe među osam najboljih koledž ekipa.

Spartanci, predvođeni juniorom Kasijusom Vinston (17 poena, 3 trojke), te frešmenima Eron Henri (20 poena, 8 skokova, 6 asistencija) i Gejbom Braunom (15 poena, 4 trojke) odigrali su fantastičan meč, a jedina briga za trenera Toma Izoa može da bude Nika Vord koji je prilikok jednog pada povredio levu ruku, koju je tek nedavno oporavio. Ipak, kako su prvi prgledi pokazali, nije u pitanju prelom.

ISTOK: (2) Mičigen St – (3) Luizijana Stejt 80:63, (1) Djuk – (4) Virdžinija Tek.

SREDNJI ZAPAD:(2) Kentaki – (3) Hjuston, (1) Severna Karolina – (5) Oburn 80:97.

ZAPAD: (2) Mičigen – (3) Teksas Tek 44:63, (1) Gonzaga – (4) Florida St 72:58.

JUG: (2) Tenesi – (3) Perdju 99:94, (1) Virdžinija – (12) Oregon 53:49.

KATEGORIJE